
Jag har alltid haft tänket att hålla inne på socker och annat mindre bra innan juletider.
Just för att under jul vill man kunna njuta av lussekatter, pepparkakor, julgodis, glögg och alla goda jul-smaker, utan att behöva må dåligt och kunna njuta till fullo. Julmat vill jag ska höra julen och december till, inte till halva året. Nu börjar allt som har med jul att göra synas allt tidigare i butiker osv, vilket gör det mindre speciellt än om man håller sig till december.
Är man van att äta socker så njuter man inte lika mycket när man väl gör det, och enligt mig känner man starkare smaker och allt är mycket godare om man äter det mer sällan. Det gäller inte bara socker, utan även färskt mjukbröd, pommes frites, pasta och mycket, mycket mer.
Därför bestämde jag mig att jag skulle köra hela november utan socker. Sötningsmedel finns redan i kvargen osv som jag äter dagligen, så det räknar jag inte med. Men jag försöker ju såklart att äta mindre av det också, men jag föredrar att äta sötningsmedel framför socker.